tiistai 17. marraskuuta 2015

Vaaterekin värkkäys

Puhelin soi ja siitähän se idea sitten lähti... Puhelimen toisessa päässä oli Mirka Pukineelta itse Mirka. Heillä oli tarvetta vaaterekille, sellaiselle kierrätysmateriaalista tehdylle. Rekin pitäisi olla tarpeeksi siro ja kevyt kuljettaa. Ehdoton edellytys oli, että rekki menee kuljetuksen ajaksi pieneen tilaan ja se on myös helppo koota. 

Hetipä alkoi mielessä raksuttaa, miten ja millaisesta materiaalista sellaisen voisi toteuttaa. Mirkalta sain vielä kuvia, josta sain ideaa siihen minkä näköinen rekin tulisi olla. Puun ja metallin yhdistelmä, vähäeleisyyttä ja rouheutta...



Metallipajalta löytyi sopivaa putkea henkaritangoksi. Ulkovuorausremontista ylijäänyttä puutavaraa olikin jo pihassa. Näistäpä sitten aloin värkkäämään. Mittaamista, suunnittelua, sahaamista, hiomista...


Ensimmäisen version kanssa kävin Mirkan luona testaamassa rekin toimivuutta. Pieniä muutosehdotuksia tulikin. Painavan takkikuorman alla rekki meinasi huojua, joten lisää tukevuutta tarvittiin. Hyvänä ideana tuli esimerkiksi ylähylly, jolla myös saa rekkiin tukevuutta. Kokoamisen kannalta helpotuksena lisättiin siipiruuvit, ne tuovat samalla kivan pienen yksityiskohdan. Ylähylly ja siipiruuvit näkyvät tarkemmin alakuvassa.



Tämmöinen siitä sitten tuli. Korkeutta rekillä on kasattuna vajaa 160cm ja leveyttä metrin verran. Tangolle mahtuu hyvin enemmänkin kuin pari takkia. Alahyllylle saa vaikkapa kenkiä ja ylähyllyllä pysyvät hatut.



Testaaminen jatkuu edelleen. Kuitenkin tämä rekki jäi sen verran kaihertamaan omaa mieltäni, että pakkohan se on itsellekin tämmöinen saada. Väri saattaa omassani olla hieman eri, tai sitten ei... Toivottavasti tulevissa tapahtumissa pääsette tekin näkemään millainen omastani tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti