lauantai 14. toukokuuta 2016

Ihanien kurvien suorat linjat

Erilaiset työkohteet tuovat päiviin ja viikkoihin mukavaa vaihtelua. Tällä kertaa pääsin maalaamaan ja tapetoimaan liiketilaa. Tähän liiketilaan osoitteeseen Louhenkatu 7 muutti iisalmelainen alusvaateliike Ihanat Kurvit huhtikuun alussa.


Urakkaan oli helppo päästä sisälle, sillä sisustussuunnittelija Katja Laaksonen Lunadecorista oli tehnyt valmiit selkeät suunnitelmat. Minulle jäi vain maalimenekin laskeminen ja maalien ja tarvikkeiden hankkiminen kaupasta. 


Lähtökohtaisesti tilat olivat hyvässä kunnossa, joten seiniä ei tarvinnut tasoittaa. 


Normaalin sienien maalauksen lisäksi yhdelle seinälle piti tehdä suora ja siisti linja, jossa väri vaihtuu kesken seinän. Tässä minulla oli apuna laser, joka näytti pystysuoran linjan seinälle. Teippasin rajan maalarinteipillä huolellisesti.


Kassapöydän taakse tuli tällä kertaa tapetti vain keskitetysti, eli ylös ja sivuille oli tarkoitus jäädä tyhjää kehystämään ja korostamaan hienoa tapettia. Tällainen tapetointi vaatii erityistä tarkkuutta, sillä kaikki epäkohdat korostuvat kun seinää ei ole kokonaan tapetoitu.


 Virhettä ei ole vara tehdä kertaakaan, sillä tapettia ei ollut yhtään ylimääräistä. 
Tapetti täytyy olla ehdottomasti keskellä, jotta molempiin reunoihin jää saman verran kehystä. Siispä mittasin ja merkkasin tarkasti seinän keskikohdan. Myös yläreunaan jäi reilu kehys, joten sekin oli mitattava tarkasti. Tapetin yläreunaa leikatessa piti olla erityisen huolellinen, että leikkausjälki on siisti ja ehdottoman suora.


Tapetti on Lunadecorin tilausmallistosta. 





Tässä vielä muutamia kuvia myymälästä muuton jälkeen. Jos liikut Iisalmessa, niin piipahda paikan päällä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti