perjantai 27. helmikuuta 2015

Valokuvatapetti valloittaa

Vielä jokin aika sitten valokuvatapetit olivat jotain aivan ennenkuulumatonta. Pikkuhiljaa ihmisten tietoisuus tällaisenkin vaihtoehdon olemassaolosta on kasvanut. Valokuva- ja printtitapetteja on jo olemassa  melkein ääretön määrä erilaisia, sillä voit saada tapetin omastakin kuvasta. Valmistajiakin on runsain mitoin. 

Kaupunkikuvat ovat omien kokemusteni mukaan erittäin suosittuja aiheita. Ne sopivat sekä olohuoneeseen että makuuhuoneeseen tuomaan tunnelmaa. Aina ei kuvaa varten tarvitse olla pitkä seinä, sillä tapetti taipuu kahdellekin seinälle. Alla oikealla olevassa kuvassa kaupunkimaisema on tapetoituna kulmaukseen.

                            

Tapetin kuva-aihe ei tarvitse välttämättä olla valokuva, muutkin kuvat ovat mahdollisia. Aiemmassa postauksessani oli esillä ihana lastenhuoneen pöllökuva. Alla olevassa kuvassa on hieno ja värikäs graffiti aihe.


Olen päässyt itse tapetoimaan useammankin eri valmistajan tekemiä tapetteja. Täytyy tässä vaiheessa todeta, että tapettien laaduissa on huimia eroja. Aivan kuin muissakin tapeteissa. Vaihtoehtoja löytyy esiliisteröitävistä paperimaisista tapeteista lähtien aina pyyhkimistä kestäviin kuitutapetteihin. Jokaisen tapetin kohdalla kannattaa ehdottomasti tutustua valmistajan antamiin ohjeisiin.


Toisissa malleissa kaikki vuodat on ensin leviteltävä lattialle, jotta voi päätellä mihin kohtaan mikäkin palanen kuuluu. Vuodat on numeroitava tai asennusjärjestys merkittävä, jotteivät vuodat mene missään vaiheessa sekaisin. Lisäksi kuvassa saattaa olla pystysaumojen lisäksi vaakasauma, joka on huomioitava kuvioa kohdistettaessa. Tavoite on, ettei valmiista seinästä erota saumoja. Alla olevan seinän kuva koostuu kahdeksasta noin 92cm x 126cm kokoisesta palasesta! 


Joidenkin valmistajien malleissa tapettivuodat ovat valmiiksi numeroituina, joten asennus sujuu helposti ja nopeasti. Alla olevan kuvan kuitutapetissa vuodat olivat valmiiksi merkittyinä ja tapetin asennus oli erittäin sujuvaa.


Sisannasta saat ammattitaitoista kuvatapettien asennuspalvelua, mikäli epäröit uskallatko tapetoida itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti