keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Tapiseerausta Wanhassa talossa

Winkeät owat wanhat talon seinät. Meinaan että mikään, yhtään mikään, kohta ei ole suorassa taikka vaaterissa. Tapetoijalle tämä asia aiheuttaa hieman ylimääräistä suunnittelua. Mutta mahdotonta mutkaisen seinänkään tapetointi ei ole.


Yllä olevassa kuvassa näkyy lähtötilanne. Talo on rakennettu muistaakseni joskus 1900-luvun alussa. Wanha talo on remontoitu 80-luvulla, ja nykyisten asukkaiden silmiin makuuhuoneen tapetti oli sopimaton talon henkeen. 

Varaston kätköistä sen sijaan löytyi kaksi pakettia liisterijauhetta, jotka henkivät jo vähän entisaikaista tunnelmaa. Otin käyttöön Perfax-liisterin, joka hyvin veteen sekoitettuna toimi edelleen kuten hyvän tapettiliisterin pitääkin toimia.


Yleensä suosittelen vanhan tapettikerroksen poistamista ennen uutta tapetointia. Wanhoissa taloissa kuitenkin on mukava jättää tuleville polville löydettäväksi entiset tapettikerrokset. Mikäli nykyinen tapettikerros on huonosti kiinni, tai jostain jo irronnut, niin se tulee poistaa, ettei uudessa tapettipinnassa näy epätasaisuuksia. Tässä kohteessa entiset tapetit olivat vielä hyvin kiinni alustassaan, joten uudet tapetit asennettiin niiden päälle.


Asiakas tilasi uudet tapetit Ruotsista. Uudet tapetit olivat talon henkeen sopivat käsin painetut paperitapetit. Kolmelle seinälle tuli harmahtavan sävyistä pystyraitaista tapettia. 


Tehosteseinän tapetti oli kaunista ja värikästä kuviotapettia, jossa oli kuviossa vuorokohdistus.


Lopputulos on talon henkeen sopiva ja huomattavasti näyttävämpi, kuin aiempi beigen sävyinen 80-luvun tapetti.


Loppuun pieni tehtävä: Etsi kuvista tapettien saumakohdat. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti