perjantai 14. elokuuta 2020

Paneelikaton maalaus kesämökillä

Kesämökin ilmettä haluttiin raikastaa tekemättä mittavaa remonttia. 
Tähän oiva ratkaisu on katon maalaus valkeaksi, sillä saa huomattavasti raikastettua ilmettä. Alla kuvasarja tuvasta: lähtötilanne, pohjamaalauksen jälkeen ja pintamaalauksen jälkeen.

  


Kuten kuvasta huomaa, emme yleensä suojaa seiniä maalauksen ajaksi. Varmuudeksi lattiat ja huoneessa olevat kalusteet kyllä suojataan. Se on kohtuullisen nopea ja helppo homma, jonka asiakas voi halutessaan tehdä myös itse.

Ennen maalaustyön aloittamista paneelikatto pitää pestä huolella maalipesuaineella. Pestessä huomiota kannattaa kiinnittää varsinkin nurkkiin sekä tulisijan yläpuolisiin paikkoihin. Noki ja pöly pestään huolella maalin alta pois, mieluummin vaikka useamman kerran, sillä lika huonontaa maalin tarttuvuutta. Pesun jälkeen paneeleiden annetaan kunnolla kuivua, mieluiten vähintään vuorokauden ajan.


Vuosien työkokemus alkaa näkyä ja vaikka kattoa on maalattu useampana päivänä, ei lattialle ole päässyt kovin montaa maalitippaa livahtamaan. Oikeanlaiset työkalut auttavat myös asiassa.


Yläpuolella vasemmalla alkovi pohjamaalattuna, ylhäällä oikealla lähtötilanne.
Alhaalla kuvassa alkovi pintamaalattuna juuri maalauksen jälkeen, maalipinta on kuvassa vielä märkä ja näyttää siksi kiiltävältä.


 Kyllähän näissä maisemissa on ilo työskennellä ja ruokatauolla lounaseväät sai nautiskella kerrankin terassilla linnunlaulua kuunnellen.


Tässä vielä lähikuvaa siitä millainen ero pohjamaalatulla ja pintamaalatulla paneelilla on. Pohjamaalina tykkään käyttää Tikkurilan Multistop -eristyspohjamaalia, se peittää todella hyvin ja tätä käyttäessä ei tarvitsee erikseen mitään oksalakkaa. Pintamaalina tässä kohteessä Tikkurilan Paneelikatto Valkoinen.


Parasta aikaa paneelikaton maalaukseen on sydäntalvella tammi-maaliskuussa. Silloin luonnollinen ilmankosteus on pienimmillään ja puupaneeli myös kuivimmillaan. Kuiva talviaika ja lämmityskausi pienentävät ilmankosteutta myös sisätiloissa. Korkean ilmankosteuden aikaan maalattu paneeli elää ilmankosteuden mukaan ja kuivaan aikaan näkyville tulee maalaamatonta pontin rakoihin.

Tämä kohde on kuitenkin kylmillään talvet, joten paneelikaton maalaus toteutettiin heti kun mökissä oli tarpeeksi lämmintä alkukesän aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti